Når man skal ned i vekt er det i hovedsak to faktorer som spiller inn. Det ene er kalorier inn, det andre er kalorier forbrent. 

Man trenger altså enten å begrense matinntaket eller å øke aktivitetsnivået fra det “normale” for å oppnå effekt. Helst en kombinasjon av begge variabler.

 

I vårt konsept er det lagt opp treningsprogram og matplan hver dag. Om du følger treningsplanen og matplanen til punkt og prikke, vil du til en hver tid i vårt regnskap ha 0 aktivitetspoeng. 

Om du derimot trener MER enn det som er oppsatt på treningsplanen får du i vårt regnskap et “kaloriunderskudd” eller som vi kaller det; “aktivitetspoeng". Aktivitetspoengene kan du “veksle inn” i mer mat eller drikke. Altså mat eller drikke som ikke står på planen du har fått fra oss. Aktivitetspoeng tilsvarer kalorier, så har du spart opp f.eks 200 aktivitetspoeng kan du veksle disse inn i f.eks ett glass rødvin(100 kcal) og en banan(100 kcal)( se liste nederst over kaloriinnhold i vanlige matvarer)

 

La oss for eksempel si at du går en ekstra tur på 30 min på tirsdag, onsdag, torsdag og fredag. Du får da 300 aktivitetspoeng av oss. Disse kan du bruke om du skal kose deg litt ekstra på fredagskveld eller om du skal i et selskap på lørdag. For 300 aktivitetspoeng kan du f.eks spise et stort kakestykke. 

Det er også en annen måte å benytte aktivitetspoeng- den er dog IKKE å anbefale.

La oss si at du ikke har tjent deg opp noen aktivitetspoeng, men likevel spiser du en sjokolade. Du får da -500 aktivitetspoeng. Du har spist mer enn du skal. Regnskapet ditt er i minus. Du har sprukket. MEN du har mulighet til å fikse det. Du må da bevege deg mer enn treningen som er oppsatt på planen. Når du registrerer den ekstra aktiviteten vil de negative aktivitetspoengene krympe og til slutt forsvinne :) Du har gjort opp. Regnskapet er igjen i null :)

Her er en liste over kaloriinnhold i noen vanlige matvarer:

 

1.  Pære = 55 kcal

2.  Eple = 59 kcal

3.  En banan = 100 kcal

4.  Middels stor appelsin

5.  Yoghurt naturell, lite beger = 108 kcal

6.  Jordbæryoghurt, lite beger = 140 kcal

7.  Knekkebrød, pr skive = 50 kcal

8.  Brødskive, grov, pr skive = 90-100 kcal

9.  Brødskive, fin = 70 kcal

10. Gulost, skive = 50 kcal

11. Brunost, skive = 66 kcal

12. Kokt skinke pålegg, skive = 13 kcal

13. Salami, skive= 34 kcal

14. Liten hamburger med brød og ost = 319 kcal

16. En halv pizza grandiosa = 658 kcal

17. Lett melk (et glass) = 86 kcal

18. Appelsinjuice (et glass) = 86 kcal

19. Cola (liten boks, 3,3 dl) = 139 kcal

20. Øl, halvliter = 215 kcal

21. En flaskeøl = ca. 140 kalorier

22. Hvitvin, et glass = 122 kcal

23. Rødvin, et glass= 100 kcal

24. Sjokolade, 100 g= 500 kca

25. Kakestykke, middels= 250 kcal

26. Potetgull, medium pose= 1050 kcal